Merkez Bankası döviz rezervlerindeki kayba ilişkin muhalefetin ortaya attığı “128 milyar dolar nerede?” sorusu Berlin’de 14 dilde yankılandı. CHP Berlin Birliği Başkanı Kenan Kolat “Türkçe sorduk, anlamadılar” dedi.
Merkez Bankası rezervlerinden 128 milyar doların eritildiği iddiasıyla hükümete “128 milyar dolar nerede?” sorusunu yönelten ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Almanya’da da meydanlarda sormaya devam ediyor.
CHP Berlin Birliği’nin düzenlediği eylemde Türkçei İngilizce, Fransızca, Kürtçe, Hollandaca, Almanca başta olmak üzere tam 14 dilde “128 milyar dolar nerede?“ yazan rengârenk pankartlar taşındı.

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more
CHP Birlik Başkanı Kenan Kolat eylemde yaptığı konuşmada konunun takipçisi olacaklarını 128 milyar doların akıbetini sormaya devam edeceklerini dile getirdi.
Müzikler, marşlar ve sloganlar eşliğinde bir konuşma yapan CHP’li politikacı Kolat gösteride özetle şu mesajı verdi:
“BERLİN’DEN SORUYORUZ: 128 MİLYAR DOLAR NEREDE?”
“14 farklı dilde ve Türkçe sorduk anlamadılar. Almanya’nın başkenti Berlin’den soruyoruz, ‘milletin kasasından alınan ve çarçur edilen 128 milyar nerede’ demek için buradayız. Bu paralar kara gün akçesidir. Zor duruma gelindiğinde bir sigortadır bu. Türk parasına çevrilerek merkez bankasının rezervleri eritilmişti. Eksi 3 milyar dolayındadır. Yani banka borçludur. Herhangi bir olay çıksa Türkiye’nin bir daha ayağa kalkması mümkün değil. ‘Para kasada’ dediler ‘yok şurada’ dediler.
“ÇARÇUR ETMEK DEMEK İSTİYORLAR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından, kullandıklarını anladık. Aslında ‘çarçur ettik’ demek istiyor. Mantıklı bir açıklama getiremiyorlar. Rezervlerin bozdurulması ile bu paralar kimlere peşkeş çekildi. Korktukları nedir? Telaşınız nedir? Korkunun ecele faydası yok. Her şey zamanı gelince ortaya çıkacak. Takipçisi olacağız.
Döviz hangi kurdan satıldı, kim zengin edildi? Bu, muhalefeti birleştiren bir eylem oldu.
KILIÇDAROĞLU’NUN SORULARINI SORDU
Biz de Almanya’dan soruyoruz. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sorularını biz de buradan yineleyelim:
Satış hangi yöntemle yapılmıştır?
Hangi tarihler arasında yapılmıştır?
Hangi kurdan ne kadara satılmıştır?
Kimlere satılmıştır?
Satış kararını kimler imzalamıştır?
Başkalarının müdahalesi var mıdır?
Bunları soruyoruz, gelsin hakaretler aşağılamalar. Aynısı ile iade ediyoruz.
“PATATES SOĞAN, GÜLE GÜLE ERDOĞAN”
Bu soruyu sormaya devam edeceğim. Bu iktidarın sonu gelmiştir. Halka kumanyalar, patates soğan atan iktidar gidici. ‘Patates soğan güle güle Erdoğan’ sloganını burada da haykırıyoruz. Seçimlerde en yüksek oyu almak için bu çalışmaları Berlin’de de yapacağız.“
CHP Berlin Başkanı Kenan Kolat “128 milyar nerede?” eyleminde Türkçenin yanı sıra Almanca da basın açıklaması yaptı.
YENİ POSTA – BERLİN